INGALIPT 20 ml

Ingalipt se utilizează în tratamentul amigdalitei, faringitei, laringitei, stomatitei aftoase şi ulceroase, altor procese patologice inflamatorii ale mucoasei cavităţii bucale.

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luați acest medicament, deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră.

Luați întotdeauna acest medicament conform indicațiilor din acest prospect sau indicațiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

- Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

- Întrebați farmacistul dacă aveți nevoie de mai multe informații sau recomandări.

- Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4.

- Dacă după 3 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresți unui medic.


Ce găsiţi în acest prospect: 

1. Ce este Ingalipt şi pentru ce se utilizează

2. Ce trebuie să știţi înainte să utilizaţi Ingalipt

3. Cum să utilizaţi Ingalipt

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează Ingalipt

6. Conţinutul ambalajului și alte informaţii


1. Ce este Ingalipt şi pentru ce se utilizează 

Ingalipt aparţine grupei de medicamente cunoscută sub denumirea de antiseptice bucofaringiene. Acest produs este o combinaţie de substanţe active, ce realizează un efect antimicrobian, faţă de microorganismele gram-pozitive şi gram-negative, care provoacă afecţiuni oro-faringiene,  cu toxicitate redusă și o bună toleranţă clinică.

Ingalipt se utilizează în tratamentul amigdalitei, faringitei, laringitei, stomatitei aftoase şi ulceroase, altor procese patologice inflamatorii ale mucoasei cavităţii bucale.


2. Ce trebuie să știţi înainte să utilizaţi Ingalipt

Nu utilizaţi Ingalipt

- dacă sunteţi alergic la substanțele active sau la oricare dintre celelalte componente ale acestuia;

- dacă sunteţi în perioada de sarcină, perioada de alăptare;

- la copii cu vîrsta sub 3 ani.

 

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizați Ingalipt, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.

În timpul tratamentului cu Ingalipt se recomandă o monitorizare a reacțiilor adverse.

Înainte de utilizarea preparatului cavitatea bucală se clăteşte cu apă fiartă călduţă. De pe porţiunile afectate ale cavităţii bucale (suprafaţă ulceroasă, erozivă) cu un tampon steril cu precauţie se înlătură depunerile necrotice.

Preparatul conţine o cantitate mica de etanol și zahăr.

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenționat că aveți intoleranță la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebați înainte de a lua acest medicament.

 

Ingalipt împreună cu alte medicamente 

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Este compatibil cu alte preparate, interacţiuni clinice semnificative nu s-au înregistrat.

Sarcina şi alăptarea 

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămîneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.


Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor 

Preparatul nu influenţează negativ asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a manevra utilaje potenţial periculoase. Preparatul conține etanol, prin urmare utilizarea acestui medicament poate denatura testul de alcool.

 

3. Cum să utilizaţi Ingalipt

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

 

Mod de administrare 

Local.

De pe flacon se scoate capacul de protecţie. Capătul liber al dispersorului se introduce în cavitatea bucală şi se presează pe capul flaconului timp de 1-2 sec.

Prelucrarea se efectuează de 3-4 ori pe zi la adulţi şi de 1-2 ori la copii, după masă sau în intervalele dintre mese.


În  timpul administrării preparatului flaconul se va ţine vertical!

 

Dacă utilizaţi mai mult Ingalipt decît trebuie

În cazul în care v-aţi administrat o doză mai mare decît cea recomandată, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Supradozajul se manifestă cu greaţă, vomă, dureri în abdomen.

Este important să luaţi doza aşa cum v-a recomandat medicul dumneavoastră. Nu trebuie să creşteţi sau să scădeţi doza fără să vă sfătuiţi cu medicul.

 

Dacă uitaţi să utilizaţi Ingalipt

Dacă aţi uitat să luaţi o doză, nu sunteţi în pericol deosebit. Nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.


Dacă încetaţi să utilizaţi Ingalipt

Nu întrerupeți tratamentul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de întreruperea tratamentului.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.


4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacții adverse rare (pot afecta pînă la 1 din 1000 persoane)

Reacţii alergice, sunt posibile senzaţii de arsură sau iritare de scurtă durată.


Raportarea reacțiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. 

Raportînd reacțiile adverse, puteți contribui la furnizarea de informații suplimentare privind siguranța acestui medicament.


5. Cum se păstrează Ingalipt

A nu se lăsa la vederea sau îndemâna copiilor!

A se păstra la temperaturi sub 25°C. A se păstra în ambalajul original, pentru a fi protejat de lumină şi umiditate.

Nu utilizaţi Ingalipt după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

6. Conţinutul ambalajului și alte informaţii

Ce conţine Ingalipt

-  Substanțele active sunt: streptocidă solubilă și norsulfazol sodic. 1 ml soluție conţine streptocidă solubilă 0,025 g; norsulfazol sodic 0,025 g.

- Celelalte componente sunt: timol, ulei de eucalipt, ulei de mentă, etanol 96%, zahăr, glicerol, polisorbat 80, apă purificată.

 

Cum arată Ingalipt şi conţinutul ambalajului 

Medicamentul se prezintă sub formă de lichid transparent, de culoare de la galben-deschis până la galben-închis, cu miros specific.


Ingalipt este disponibil în 20 ml în flacoane din sticlă etanşate ermetic prin intermediul unui ajustaj cu valvă de pulverizare şi căpăcel transparent. Câte 1 flacon împreună cu instrucţiunea pentru administrare în cutii de carton.

account_circle
subject
mail
message
public